Getuigenis: De bolster zal altijd mijn tweede thuis zijn.

“Het activiteitencentrum heeft me in contact gebracht met De Bolster voor begeleid zelfstandig wonen. Ik ben daar met een heel klein hartje aan gestart, moet ik toegeven. Ik was 21 en heel close met mijn moeder. Maar ik besefte dat ik op eigen benen moest leren staan.”

“ Ik heb veel begeleiding nodig gehad. Ik vond het niet evident om me te laten helpen. Eerst moet er vertrouwen zijn. Hoe kan je immers je verhaal vertellen als er geen vertrouwen is? In het begin kwam een medewerker van De Bolster twee keer per week langs, na zes maanden nog één keer per week. Ze hielp me met van alles: administratie, ontspanning, mijn weg vinden…”

“Mijn vertrouwen is al die jaren gerespecteerd. Zelfs als er een andere begeleiding kwam door een vervanging of zo. Ik vind dat heel sterk. Ik heb echt een klik met deze organisatie. Hier voel ik me geen nummer of ‘iemand uit de psychiatrie’, maar een mens. Je kunt je niet voorstellen hoe belangrijk dit voor mij is.”

“Vandaag ben ik klaar voor een nieuwe stap. Na jaren van begeleid wonen ga ik nu zelfstandig wonen in een sociale woning. Met mijn vriendin met wie ik al drie jaar samen ben. Maar hoe het ook loopt, De Bolster zal altijd mijn tweede thuis zijn. Ik heb de voorbije jaren af en toe psychisch diep gezeten. Zonder De Bolster was het me niet gelukt te staan waar ik nu sta.”

“Mijn droom is dat ik samen met mijn vriendin mooie jaren mag tegemoet gaan. En ik wil graag ets terug doen voor De Bolster. Als vrijwilligster. De Bolster zit helemaal in mijn hart.”

Delphine M